Hírek

2010.05.17. 14:42

Az éves csapadékmennyiség negyede zúdult le két nap alatt

Megfeszítve dolgoznak a szakemberek, hogy enyhítsék az elmúlt két napban tomboló ítéletidő hagyta károkat. Az átlagos éves csapadékmennyiség negyede hullott le az elmúlt napokban.

Világgazdaság Online

Több mint 70 útszakaszt öntött el vagy mosott alá a víz az elmúlt két napban az országos közúthálózaton – adta hírül a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A kárfelmérést nehezíti, hogy sok szakasz még most is víz alatt áll, illetve nehezen megközelíthető. Közúton három település: Alcsómocsolád, Tarrós és Vázsnok megközelíthetetlen a Baranya-csatorna és a Mágocs környéki halastavak kiöntése miatt.

A hétvégi és a mai vihar következtében az ország számos területén megáradtak a patakok és folyók, összesen 624 kilométer hosszan van árvízvédelmi készültség, Borsod megyében járhatatlanok az utak és ezreket kellett kitelepíteni a víz miatt.

Az E.ON szerelői és szerződött alvállalkozói egész hétvégén teljes létszámban dolgoztak a vihar okozta üzemzavarok elhárításán, a Dunántúlon összesen 780 szerelő dolgozik folyamatosan a hibák kijavításán.

Vasárnapra virradó éjszaka több mint 100 ezer fogyasztónál nem volt áram a Dunántúlon, estére azonban a társaság szerelőinek sikerült kijavítaniuk a hibákat, és már csak néhány száz üzemzavar által sújtott fogyasztási hely maradt áram nélkül éjszakára. Ezeken a helyeken (a Balaton- és Veszprém környékén, Sásdon, valamint Barcson) a külső körülmények (pl. kitört fák, kidőlt oszlopok, elázott transzformátorok, a felázott talaj) és az erős szél akadályozták a szerelők munkáját.

Mint ahogy azt már a Világgazdaság Online korábban megírta, hétfőn délelőtt ezer bejelentést regisztrált az AEGON biztosító társaság, a nap végére mintegy 3500-4000 darabbal számol. A társaság 1,1 milliárd forintra becsüli az ügyfeleit érintő károkat, a teljes kár pedig elérheti a 4 milliárd forintot.

A viharkárokról bővebben itt olvashat.

További részletek

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva