Hírek

2010.05.20. 09:30

Az új szlogen: kapkodás

Kapkodás az új szlogen Európában - legalábbis a tegnapi kommentárok erre utalnak – kezdi elemezését a Cashline.

Cashline

A kedd esti német döntést - amelyben egyebek mellett egyes pénzügyi papírok fedezetlen shortolását tiltották meg - követően sorban jelentek meg az európai jegybankok, piaci szabályozók részéről a kommentárok, amelyekben a visszásságokra utaltak a döntés kapcsán. A brit felügyelet például rögtön jelezte, hogy ezen betiltott termékekre ugyanúgy tudnak short-pozíciót nyitni a német bankok brit leányai, de más szabályozók is jelezték, hogy érdemesebb lett volna egyeztetni uniós szinten és közös döntést hozni (a franciák például egyből ellenezték a javaslatot).

Az a gond ezekkel a hirtelen döntésekkel, hogy megint nem az alapproblémát kezelik, hanem a felületes megoldásokat erőltetik, amelyekkel maximum húzni-halasztani lehet a megoldásokat. Ennek alapvetően politikai okai vannak, de más faktorok is szerepet játszanak abban, hogy egyébként uniós szinten is a teszetoszaság jellemzi az intézményeket, kormányzatokat.

Nem az áttörésről szólt az első negyedév a Molnál, bár a beszámoló főbb sorai meghaladják a portfolio.hu konszenzusában jelzett értékeket (mind EBITDA, mind EBIT tekintetében). Ez azonban főként annak köszönhető, hogy a gázszegmens a vártnál kedvezőbb eredménnyel nyugtázta az év első három hónapját (köszönhetően az év elején üzembe helyezett gáztárolónak).

A cikk nem ért véget, lapozzon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva