Hírek

2010.05.03. 11:36

Egyre több kárt okoznak Magyarországon a viharok

Az elmúlt évek tapasztalatai és a meteorológusok véleménye alapján 2010-ben is extrém időjárási eseményekben gazdag nyárra számíthatunk. A legtöbb csapadék általában májusban és júniusban hullik, és a zivatarok 95 százaléka is a nyári időszakban kerül regisztrálásra. A Generali biztosító folyamatosan figyeli ezeket a tendenciákat, és a korábbi évekhez hasonlóan ennek megfelelően alakítja kárrendezési, ügyfélszolgálati kapacitásait, hogy a legsúlyosabb helyzetekben is minél gördülékenyebben szolgálhassa ki ügyfeleit.

Világgazdaság Online

A Generali tapasztalatai alapján az elmúlt tíz évben a szélsőséges időjárási események és a váratlan viharok egyre több és jelentősebb károkat okoztak Magyarországon. Míg a biztosítótársaság az ezredfordulón mindössze 356 ezer forintot fizetett ki viharkárokra, addig ez az összeg 2008-ban megközelítette az 5,5 milliárd forintot, és 2009-ben is csaknem 5 milliárd forintot tett ki.

„Az utóbbi években megnövekedett kárbejelentések arra sarkallták biztosítótársaságunkat, hogy folyamatosan fejlesszük és javítsuk kárrendezési hálózatunkat és informatikai rendszerünket.  Ennek köszönhetjük, hogy a 2009. június közepi rendkívüli viharok során fennakadás nélkül tudtuk kezelni az átlagot gyakran tízszeresen is meghaladó kárbejelentéseket.” - mondta Szikszai József, a Generali-Providencia Biztosító vagyon-kárrendezési divíziójának vezetője.

„A legtöbb csapadék általában májusban és júniusban hullik. 2009. április és szeptember között összesen 97 napon észleltek zivatarokat hazánkban, a legtöbb jégesőt és elektromos tevékenységgel kísért csapadékhullást pedig júniusban regisztrálták.”  - elemezte Kurunczi Rita, az Időkép.hu meteorológusa.

A cikk folytatása itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva