Hírek

2010.05.11. 14:52

EU-pénzek kifizetése - Ötödikek vagyunk a térségben

A 2007-2009-es időszakban Magyarország a harmadik volt az európai uniós források időarányosan leszerződhető hányadának 90 százalékos teljesítésével és ötödik az időarányosan kifizethető forrás 23 százalékos teljesítésével a tíz közép-kelet-európai tagállam körében – közölte a KPMG.

KoM

Összességében a közepesnél valamivel jobbak a vizsgált országok eredményei és Magyarország, ahogy 2008-ban 2009-ben is az élbolyban végzett – állapította meg Várnai Éva, a KPMG kormányzati tanácsadás vezetője, a vizsgálat irányítója.

 

A tanácsadó cég immár harmadszor tett közzé jelentést térségünk EU-tagállamainak uniós forrás-felhasználási teljesítményéről. A kutatásvezető ezzel kapcsolatban elmondta, hogy azért készítik el immár évről évre a jelentést, hogy segítsék a tisztánlátást ezen a területen.

 

Szerinte a hatékonyabb válságkezelésben sokat segíthetett volna egy alaposabb átgondolás a vizsgált országok zömében, így Magyarországon is. E téren Litvánia és Észtország bizonyult a legjobbnak.

 

További részletek a szerdai Világgazdaságban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva