Hírek

2010.05.05. 12:01

Ezer új munkahelyet hoz létre a Bosch itthon

A magyarországi Bosch csoport felsővezetése sajtótájékoztatón értékelte a 2009-es pénzügyi évet és mutatta be 2010-es terveit.

Világgazdaság Online

A hazánkban 11 vállalattal jelen lévő cégcsoport beruházásai elérték a 14 milliárd forintot, kutatás-fejlesztésre több mint 10 milliárd forintot fordítottak 2009-ben. A Bosch csoport magyarországi forgalma 109 milliárd forintra nőtt, mialatt a Bosch teljes hazai forgalma – amelybe beletartoznak a saját vállalatai között folytatott kereskedelmi tevékenységek is – 315 milliárd forint lett.

A vállalat a jövőben is az innovációra helyezi a hangsúlyt: a K+F tevékenység idén is kiemelt terület lesz, sőt a 2010. január 1-jén közel 6000 főt főállásban foglalkoztató cégcsoport további 1000 munkahely megteremtését tervezi.

A hatvani Robert Bosch Elektronika Kft., a cégcsoport legnagyobb, 2500 főt foglalkoztató hazai gyára folyamatosan bővült az elmúlt egy évben, több mint 200 új mérnök és közgazdász gyakornokot alkalmaztak. Legtöbbjük számára hosszú távú munkalehetőséget kínálnak.

További részletek a cikk folytatásában olvashatók!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva