Hírek

2010.05.04. 16:23

Ingatlanvásárlás hitelből - A bank rabságában

Azon ingatlan adásvételi szerződések tartalmának meghatározásánál, ahol a vevő a vételárat hitelből tudja csak finanszírozni, ott a hitelt folyósító bank az úr. A szerződéses szabadság pedig csak elv marad – írja a Jogi Fórum.

Jogi Fórum

A bankkölcsönből vásárolt ingatlanok esetében egy olyan személy alakítja finom presszióval a szerződés tartalmát, aki ténylegesen nem is szerepel félként a megállapodásban. Ez pedig a kölcsönt folyósító hitelintézet.

Manapság a bankok a hitelből vett ingatlanok esetében megkövetelik, hogy a saját speciális feltételeiknek megfelelően készüljön az ingatlan adásvételi szerződés. A kikötések a szerződés szinte minden körülményére kiterjednek. Sok esetben előírják azt, hogy a kölcsönből finanszírozott vételárrészlet csak az utolsó lehet, beleszólása van a fizetési határidők megállapításába, különféle határidőket pedig saját maga is megállapít. Ha a kiszabott követelmények nem kerülnek bele a szerződésbe, annak egyenes következménye lehet a vevőtől a hitelfolyósítás megtagadása – olvasható a Jogi Fórumon.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva