Hírek

2010.05.31. 07:09

Jöhet a honosított földszerző tőke kettős álampolgársággal

Jöhet a "honosított" földszerző tőke a kettős állampolgársággal - írja a Népszabadság hétfői számában, "Kiskaput nyithat a kettős állampolgárság" alcímű cikkében.

MTI Eco

Filipsz László, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének titkára a Népszabadságnak elmondta: ha valaki magyar állampolgárságot szerez, azzal megfelel a földtörvény lényegi kitételének és 300 hektárig, illetve 6.000 aranykorona értékig termőföldet vásárolhat, mert törvény nem tartalmazza az életvitelszerű magyarországi tartózkodás feltételét.

A lap szerint a zsebszerződések kapcsán sokat emlegetett burgenlandi gazdák biztosan kiesnek, mert Ausztria törvényei kizárják a kettős állampolgárságot. Ugyanakkor nem lesz akadálya például Németországból, Franciaországból, az Egyesült Államokból, Ausztráliából vagy Izraelből "honosított" földügyi befektetők magyarországi térnyerésének.

A cikk nem ért véget, lapozzon

MTI Eco -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva