Hírek

2010.05.04. 10:21

Jön az újabb hamufelhő

A légügyi hatóságok újabb légzárlatot rendeltek el Írország, Észak-Írország és Skócia egyes részei felett, mert újabb vulkánfelhő érkezése várható a légtérben. Eközben az uniós közlekedési miniszterek ebben a témában folytatnak tárgyalásokat Brüsszelben.

New York Times - BBC - Világgazdaság Online

Izlandi szakértők közölték a BBC-vel, hogy az Eyjafjallaljokull vulkán négy nappal ezelőtt ismét nagyobb mennyiségű hamut lövellt ki, amely a szél változása miatt most dél felé tart. Észak-Írországban Belfast és Derry repülőtereit lezárták, míg az ír légügyi hatóság máris közölte, hogy Írországban minden beérkező és kifelé tartó járatot leállítanak ma reggeltől délig – írja a New York Times.

Az újabb káosz felborítja David Cameron tervét, aki az ellenzéki konzervatívok vezetőjeként Észak-Írországba akart repülni. Az amszterdami repülőtéren a Dublinba tartó járatokat a nap nagy részére leállították. Németországban viszont a légügyi hatóságok közölték, hogy egyelőre nincsenek tervek a német légtér lezárására.

Eközben a BBC jelentése szerint  az EU közlekedési miniszterei Brüsszelben megbeszélésre ülnek össze, amelynek témája a korábbi, hat napos légtérzár. A múlt héten az EU közlekedésért felelős biztosának szóvivője közölte, hogy nagyobb koordináció mellett akár három nappal korábban megnyithatták volna az európai légteret.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva