Hírek

2010.05.06. 17:24

Kulcsár kirohant a K&H Bank és ügyfelei ellen

Sok év hallgatás után megszólalt Kulcsár Attila a bíróságon, egy órán keresztül szapulta volt munkahelyét, s nem kímélte egykori ügyfeleit sem.

Világgazdaság Online - Éber Sándor

„Van értelme a megismételt eljárásnak. Határozott véleményem szerint ez az ügy még nincs lezárva, az elsőfokú bíróság csak 30-40 százalékban derítette fel” – hangoztatta csütörtökön perében sokéves hallgatás után Kulcsár Attila a Fővárosi Bíróságon. Kulcsár egy órás beszédében nekiment volt munkahelyének, a K and H Banknak és egykori ügyfeleinek is a Fővárosi Ítélőtáblán csütörtökön.

Az elsőrendű vádlott szerint a magát sértettnek feltüntető bank a biztosítási összeg reményében valótlan nyilatkozatokat tett az eljárás során, és ezzel hozzájárult a megalapozatlan első fokú ítélethez. Kulcsár azt is állította, hogy ügyfeleinek túlnyomó többsége jól járt, és nem érdekelte őket, hogy milyen tranzakciók nyomán jutnak hozzá az ígért magas hozamokhoz.

A várakozásoktól eltérően a védők többsége a másodfokú eljárásban perbeszédében nem a sokat bírált elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését, és új elsőfokú eljárást indítványozott a táblának, hanem érdemi, ügydöntő másodfokú ítéletet vár, a hét éve tartó büntetőeljárás lezárását.

Több védőbeszédben is azt hangoztatták, hogy Kulcsár megvádolt ügyfelei nem követtek el bűncselekményt, hanem inkább sértettjei, károsultjai az ügynek. sérelmezték, hogy a sértett bank, illetve alkalmazottainak felelőssége jóval súlyosabb lehet annál, mint amit az eddigi eljárás megállapított.

A 2003 nyarán kipattant brókerbotrányban a vád szerint Kulcsár a K and H Equities dolgozójaként öt évig jogosulatlanul forgatta az ügyfelek, magánszemélyek és állami vállalatok pénzét offshore cégeken keresztül. Elsőfokon a brókert nyolc év börtönnel és 230 millió forint vagyonelkobzással sújtották, és előzetes letartóztatásba helyezték. A 24 vádlott közül összesen heten kaptak letöltendő szabadságvesztést, nyolcra vagyonelkobzást szabtak ki mintegy 1,7 milliárd forint értékben.
A tábla május 27-ére tűzte ki a határozathirdetést a Kulcsár-ügyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva