Hírek

2010.05.27. 10:46

Megoszthatja a magyar társadalmat a kettős állampolgárságról született döntés

A közvélemény-kutatások szerint a kedvezményezett honosítással általában egyetértenek a magyarok, de a részletek tekintetében már megoszlanak a vélemények – mondta a Klubrádiónak Juhász Attila, a Political Capital igazgatóhelyettese.

Klubrádió

A magyar pártok ugyan nem folytatnak vitát a kettős állampolgárság megadásáról, ám ez belpolitikailag nem egy kockázatmentes döntés, mert a magyar választók körében korántsem olyan népszerű az új törvény, mint amilyennek az látszik – mondta Juhász Attila, a Political Capital igazgatóhelyettese a Klubrádióban.

A szakember szerint a magyarok idegenellenessége nagyon sokszor az itthon munkát vállaló és letelepedni szándékozó határon túli magyarok ellen is irányult. A szlovák-magyar viszonyban tovább nőhet a feszültség, de azt is látni kell, hogy a két ország viszonya nem most kezdett megromlani.

Juhász Attila szerint ahhoz, hogy nemzetközileg is elmérgesedjen a helyzet, még két további szomszédos országnak kellene kritikát megfogalmaznia, ám ennek jelenleg nincsenek jelei, Brüsszel pedig a tapasztalatok szerint nem szívesen avatkozik bele más országok ügyeibe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva