Hírek

2010.05.27. 09:47

Mi várható a Balatonon idén?

A viharos-esős pünkösdi szezonnyitó ellenére jó balatoni idényben bíznak a lapunk által megkérdezett szakmabeliek. Az idén kiemelt figyelmet kaphatnak az érdeklődők tömkelegét vonzó zenei, kulturális és gasztronómiai fesztiválok.

Világgazdaság

„Javult a Balaton környéki szállodák kihasználtsága – januárt kivéve – az év eddig eltelt időszakában, és a most indult szezonra vonatkozó előzetes foglalási adatok is biztatók” – mondta a Világgazdaságnak Rosta Sándor, a Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke.

Hozzátette ugyanakkor, hogy a belföldi vendégek évek óta növekvő számát – arányuk már a 70 százalékot is meghaladja – negatívan befolyásolhatja az üdülési csekk megadóztatásának a hatása, amelyet ez évre vonatkozóan még nem lehet biztosan megbecsülni, hiszen tavalyról még jelentős mennyiségű csekk maradt meg a lakosságnál, amelyet csak az idén váltanak be.

A külföldi vendégek számát azonban pozitívan befolyásolhatja, ha a mostani gyenge szinten marad a forint árfolyama – tette hozzá. A korábbinál több külföldi vendégre számít az eddigi foglalási adatok alapján az idei szezonban Horváth Tibor, a négycsillagos siófoki Hotel Azúr vezérigazgatója. „A külföldiek érdeklődése mellett a céges rendezvények számában is növekedést tapasztaltunk az elmúlt hónapokban a múlt évi hasonló időszakhoz képest.

A cikk folytatása itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva