Hírek

2010.05.31. 14:24

Nem bír a Honda a sztrájkolókkal

Bár a dolgozók egy része visszatért az üzemben, a termelés még mindig nem állt helyre a Honda Dél-kínai üzemeiben, ahol szokatlanul hosszúra nyúlt az alkatrészgyártók munkabeszüntetése.

Reuters - Világgazdaság Online

A Honda alkatrészeket gyártó dolgozók egy hete léptek sztrájkba, a japán cég folyamatosan tárgyal a bérkövetelésekről, de a mai tájékoztatás szerint egyelőre nem kezdheti újra működését a négy üzem.

A vállalat egymásnak ellentmondó információkat közölt arról, melyik gyárban mi a helyzet, a Guangdong tartományban található üzem például állítólag újraindult. Egy másik szóvivő ugyanakkor a Reuters jelentése szerint elmondta: nem tudják, mikor térnek vissza a normális működéshez. A Honda reményei szerint a Jazz modellt gyártó egység már szerdán megkezdheti a termelést.

A tudósítás szerint 80 dolgozót azért bocsátott el a Honda, mert nem fogadták el a havi 1,60 dolláros béremelési ajánlatot. A sztrájkolók közül többen elmondták: elégedetlenek azzal, ahogy a szakszervezeti képviseli érdekeiket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva