Hírek

2010.05.26. 15:59

Öngyilkosság csak engedéllyel - Drasztikus eszközökhöz nyúl a Foxconn

Sajtóértesülések szerint a Foxconn, amelynek tucatnyi alkalmazottja lett öngyilkos, most írásban várja el dolgozóitól, hogy megfogadják: nem vetnek véget életüknek.

Világgazdaság Online

Írásban kell vállalnia a Foxconn alkalmazottaknak, hogy önkezükkel nem vetnek véget életüknek. Az elektronikai cég azután nyúlt ehhez a drasztikus eszközhöz, hogy sorozatban tucatnyi Foxconn alkalmazott lett öngyilkos úgy, hogy levetették magukat az egyik gyárépület tetejéről. A Southern Metropolis Daily sanghaji lap értesülései szerint az alkalmazottaknak amellett, hogy írásban megfogadják, hogy nem lesznek öngyilkosok, azt is vállalniuk kell, hogy a cég a saját költségén pszichiátriai intézetbe utalhatja őket, amennyiben "állapotuk ezt indokolná."

A Foxconn, amely többek között az Apple, a Hewlett-Packard és a Dell egyik legnagyobb kínai gyártója, az bnem mindennapiintézkedés mellett hétköznapibb módszerekkel is igyekszik feltartóztatni az öngyilkossági hullámot: biztonsági őrök védik a lépcsőfeljárót, valamint az épület teteje köré egy biztonsági hálót is kifeszítettek, amely megakadályozza az öngyilkosjelöltek lezuhanását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva