Hírek

2010.05.03. 18:01

Sólyom László újraválasztását szorgalmazza több tucat értelmiségi

Sólyom László köztársasági elnök újraválasztását szorgalmazza több tucat értelmiségi, akik hétfőn ismertetett felhívásukban arra kérték az új Országgyűlést: őt jelöljék újra az államfői posztra.

MTI

A felhívást aláírók azzal érveltek: Sólyom az alkotmány embere, a jogállam rendíthetetlen őre maradt a legkritikusabb helyzetekben is, erkölcsi példaadása, mértéktartó, de határozott megnyilatkozásai útmutatóul szolgáltak mindenki számára.

Az aláírók között van Karátson Gábor író, Kopp Mária egyetemi tanár, Lányi András író, Majtényi László volt ombudsman, Makovecz Imre építész, Mellár Tamás, a KSH volt elnöke, Tölgyessy Péter politológus és Zlinszky János volt alkotmánybíró.

Azt írják, Sólyom László sokat tett azért, hogy az ország tekintélyét
erősítse, érdekeit képviselje kül- és belföldön egyaránt. Országjárása reményt és erőt adott mindazoknak, akik természeti és kulturális örökségünk megőrzésén fáradoznak.

"Személyében a határon túli magyarság legfőbb pártfogóját üdvözölhette, aki felismert és megragadott minden alkalmat a kisebbségek jogainak védelmére, valamint a kölcsönös megbecsülésen alapuló jószomszédi kapcsolatok ápolására" - áll a nyílt levélben, melynek aláírói szerint "a megkezdett munka (...) méltó folytatásra vár" - fogalmaznak.
 
 A kezdeményezéshez több tucatnyian csatlakoztak már, mások mellett Roska Tamás akadémikus és Fábry Sándor showman is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva