Hírek

2010.05.12. 22:51

Szlovákia hazarendelte budapesti nagykövetét

Szlovákia konzultációra hazarendelte budapesti nagykövetét amiatt, hogy a leendő magyar kormány módosítani készül az állampolgársági törvényt, amely magyar állampolgársághoz juttathatja a szomszéd országokban élő magyarokat - jelentette szerdán a CTK cseh hírügynökség a szlovák miniszterelnöki hivatalra hivatkozva.

MTI

Az állampolgársági törvény módosításáról a mai nap tárgyalást folytatott Pozsonyban Martonyi János leendő külügyminiszter szlovák kollégájával, Miroslav Lajcákkal. A Külügyminisztérium várja Szlovákia magyarázatát arra, hogy Pozsony miért rendelte haza magyarországi nagykövetét konzultációra - mondta Mátrai Zsuzsanna szóvivő szerda este.

 A szóvivő közölte, hogy Szlovákia hivatalos jegyzékben értesítette a magyar Külügyminisztériumot a lépésről.

A nagykövet visszahívását szerda este megerősítette Peter Stano szlovák külügyi szóvivő. "A kétoldalú kapcsolatokban ez az eszköz (a hazarendelés konzultációra) egy adott témakört érintő aggodalomnak a kifejezése" - mondotta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva