Hírek

2010.05.20. 14:48

Sztrájkolhatnak a BA dolgozói - Járattörlések Ferihegyen

A friss hír szerint az illetékes brit bíróság jóváhagyta a British Airways (BA) pilótáinak sztrájkra vonatkozó igényét.

Bloomberg - Világgazdaság Online

A feljebbviteli bíróság döntése azt jelenti, hogy a légitársaság alkalmazottai megkezdhetik öt napos sztrájkjukat. Ezzel felülbírálták a három nappal ezelőtt született ítéletet, amely kimondta: jogosulatlan a pilóták a munkabeszüntetést - jelenti a Bloomberg.

Mint arról kedden beszámoltunk, a korábbi döntés szerint a Unite sztrájkkezdeményezése törvénytelen volt, mivel a szakszervezet nem tartott be egy a munkabeszüntetéssel kapcsolatos szavazásra vonatkozó szabályt. A szakszervezet azonban a High Court elé vitte az ügyet, amely a szervezetnek adott igazat.

A szakszervezet négy, öt nap hosszúságú tiltakozó akciót tervezett és a mostani lépés vélhetően újra idegessé teszi a piacokat, miután a befektetők már éppen megnyugodtak, amikor a BA megakadályozta a legutóbbi munkabeszüntetést. A Unite eddig összesen hét napon keresztül sztrájkolt márciusban, 45 millió fontos kárt okozva ezzel a légitársaságnak.

Ferihegyről több járat is indul a londoni Heathrow-ra, ezek közül négy reggel indulót már töröltek, illetve nem száll fel két délután fél négyre tervezett járat sem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva