Hírek

2010.05.11. 10:22

Újabb pénzügyi céget meszelt el a PSZÁF

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete engedély nélküli pénzügyi szolgáltatási tevékenység – pénzkölcsönnyújtás és pénzügyi lízing végzése – miatt 50 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a Credit Bonus a.s. társaságot ma közzétett határozatában.

Világgazdaság Online

A Felügyelet ügyfélbejelentés nyomán hivatalból indított piacfelügyeleti eljárást a pozsonyi székhelyű, de kizárólag magyarországi tulajdonossal és vezető tisztségviselőkkel rendelkező Credit Bonus a.s. itthoni tevékenysége kapcsán.

A vizsgálat – amelynek keretében a Felügyelet 2010. április 15-én helyszíni ellenőrzést is tartott a társaság budapesti irodájában – megállapította: a Credit Bonus a.s. 2008-tól üzletszerű módon engedély nélkül nyújtott pénzkölcsönt és végzett pénzügyi lízingtevékenységet Magyarországon.
 
A társaság e tevékenységét – egyes ügyfeleit és a Felügyeletet is megtéveszteni szándékozó módon – határon átnyúló szolgáltatás látszatát keltve végezte a felügyeleti határozat meghozatalának napjáig. A vizsgálat megállapítása szerint a Credit Bonus – amely 2009 márciusában egyébként tájékoztatás kért és kapott a Felügyelettől a jövőbeni határon átnyúló tevékenység végzésének jogszabályi feltételeiről – egyértelműen ki kívánta használni a magyar és a szlovák jogi szabályozás adta esetleges különbségeket, megkerülve a hazai hitelintézeti törvény rendelkezéseit.

A cikk folytatása itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva