Hírek

2010.06.08. 08:43

A dolgozók negyedének elküldésével állítanák talpra a Malévot

Negyedével kevesebb munkavállalóval, új fedélzeti szolgáltatással, a menetrendben szereplő célállomások és az utasszám növelésével, valamint a Budapest Airport utaskiszolgálási díjának csökkentésével tehető nyereségessé a Malév – értesült a Magyar Hírlap.

Magyar Hírlap

A lap információi szerint a hároméves üzleti tervben kitűzött célokat csak a társaság teljes körű átalakításával tudják megvalósítani.

A 2010–2012-ig szóló üzleti terv 25 millió euró nyereséget célzott meg az időszak végére. A lap informá­ciói szerint a hétoldalas dokumentum a Roland Berger Stratégia Tanácsadó cég együttműködésével készült, a jogi érdekképviseletet pedig a Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP adja, de ezt az elképzelést egyik reprezentatív érdek-képviseleti szervezettel sem ismertette a légitársaság vezetése.



A Malév hároméves tervét a leköszönt szocialista kormány mégis alapdokumentumként használta fel abban a prezentációban, amelyet a visszaállamosítás indoklásához az Euró­pai Uniónak is beterjesztett. A dokumentum egyszerre számol két év távlatában a Malév létszámának 25 százalékos csökkenésével elsősorban az adminisztratív szférában, valamint a repülőszemélyzet csekély mértékű növekedésével. Ez utóbbi oka a megnövekedett repülőgépszám és a magasabb flottakihasználtság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva