Hírek

2010.06.23. 18:19

Angol siker és továbbjutás

Az angol válogatott 1-0-ra nyert a szlovén csapat ellen, így bejutott a legjobb 16 közé a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság C csoportjából.

MTI

A találkozó egyetlen gólját Jermaine Defoe szerezte. Az angol válogatott a várakozásoknak megfelelően jóval többet kezdeményezett az első félidőben, és Defoe góljával meg is szerezte a vezetést.
    
A fordulást követően az angolok hamar eldönthették volna a találkozót, de Rooney hatalmas ziccerben csak a kapufát találta el. A szlovénoknak lett volna lehetősége az egyenlítésre, ám az angol védők többször is menteni tudtak, így az eredmény már nem változott.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Defoe eldöntötte a továbbjutást
[/caption]
    
A szlovén csapat a lefújás pillanatában még továbbjutónak mondhatta magát, ám fél perccel később a csoport másik mérkőzésén az amerikaiak megszerezték azt a gólt, amely a búcsújukat jelentette.


 
Anglia-Szlovénia 1-0 (1-0)

Port Elizabeth, Nelson Mandela Bay Stadion, 36 893 néző, v.: Stark  (német)
gólszerző: Defoe (23.)
sárga lap: Johnson (48.), illetve Jokic (40.), Birsa (79.),  Dedic (81.)
    
Anglia: James - Johnson, Upson, Terry, A. Cole - Milner, Gerrard, Lampard,  Barry -  Defoe (Heskey, 86.), Rooney (J. Cole, 72.)
    
Szlovénia: S. Handanovic - Brecko, Suler, Cesar, Jokic - Birsa, Koren,  Radosavljevic,  Kirm (Matavz, 79.) - Ljubijankic (Dedic, 62.),  Novakovic
    
23. perc: Milner tökéletesen adott be a jobb oldalról, Defoe  pedig öt méterről kapásból a kapu közepébe lőtt (1-0).

MTI Defoe eldöntötte a továbbjutást -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva