Hírek

2010.06.27. 22:37

Argentína is nyolc között, újabb nagy bírói hiba

Argentína lesz Németország ellenfele a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében, miután vasárnap 3-1-re legyőzte Mexikót.

MTI

Az első percek tapogatózó játéka után Salcido kapufán csattanó  bombája adta meg a csapatoknak a "jelet" a kezdésre. Ezt követően  élvezetes játék alakult ki, nagy tempóval, több kapura lövéssel,  igazi helyzetig ugyanakkor nem jutottak a felek.

Tíz perc lüktető tempó után visszavettek a csapatok, a mexikóiak a kezdeményezést az  argentinokra hagyták, akik azonban sokáig nem tudták feltörni a rivális védekezését. Maradona tanácstalannak tűnő együttesén a félidő közepén Rosetti játékvezető és partjelzője segítettek, miután megadták az egyméteres lesen álló Tévez gólját. A mexikóiak ezután teljesen megzavarodtak, gyorsan újabb gólt kaptak, s csak az argentin támadók pontatlanságának következtében nem kerültek még nagyobb hátrányba a szünetig.


    
A félidő lefújása után kisebb tömegjelenet alakult ki az argentin kispadnál, de a mexikói játékosokat a játékvezetőnek és az argentin edzőknek sikerült lecsillapítaniuk.


    
Fordulás után Mexikó jól kezdett, néhány percet követően azonban  Tévez villanása minden reményét szertefoszlatta, s tulajdonképpen  eldőlt a mérkőzés. Messiék ezt követően teljesen visszaálltak, a  töretlenül támadó mexikóiak pedig több helyzet után, 20 perccel a lefújás előtt szépítettek. A folytatásban sem változott a meccs képe, az argentinok még a kontráikat is komótosan építgették, így veszélytelenek voltak, a mexikóiak viszont nem tudtak újabb gól  szerezni, így 3-1-es vereséggel búcsúztak a világbajnokságtól, s noha 24 vb-meccs után először kaptak kettőnél több gólt egy meccsen,  emelt fővel vonulhattak le a pályáról. Diego Maradona együttese  pedig készülhet a Németország elleni, jövő szombati negyeddöntőre.

A mérkőzés 26. percében Diego Maradona együttese óriási bírói hiba után szerzett vezetést Tévez révén, aki méteres lesen állva fejelt a hálóba. Néhány perc múlva Higuaín talált a kapuba, majd a fordulás után Tévez lőtt hatalmas gólt. A mexikóiak becsületgólját Hernandez szerezte.

Argentína jövő szombaton 16 órától lép pályára a negyeddöntőben a német együttes ellen.

Argentína-Mexikó 3-1 (2-0)

Johannesburg, Futballváros, 84.377 néző, v.: Rosetti (olasz)
gólszerzők: Tévez (26., 52.), Higuain (33.), illetve Hernandez  (71.)
sárga lap: Marquez (28.)

Argentína: Romero - Otamendi, Demichelis, Burdisso, Heinze - Maxi Rodríguez  (Pastore, 87.), Mascherano, Di María (Gutierrez, 79.) - Messi -  Higuaín, Tévez (Veron, 69.)

Mexikó: Pérez - Osorio, Rodríguez, Márquez, Salcido - Juárez, Torrado,  Guardado (Franco, 61.) - dos Santos, Hernandez, Bautista (Barrera,  46.)
    
8. perc: Salcido szánta el magát váratlanul lövésre az argentin  kaputól 35 méterre, bombája után a labda a felső lécen csattant.
9. perc: gyors jobb oldali támadás végén Guardado lőhetett a  16-os jobb sarkától, labdája centikkel kerülte el a jobb alsó sarkot.
12. perc: Messi vezette keresztbe a mexikói 16-os előtt a  labdát, majd ballal lőtt, de Pérez biztosan hárított.
26. perc: Messi ugratta ki Tévezt a 16-oson belül, a kifutó  Pérez hárított, a kipattanó labdát Messi visszaemelte - a lesen álló  - Tévez fejére, aki a hálóba bólintott. Rosetti bíró megadta a  találatot, majd a mexikóiak percekig tartó tiltakozása és  partjelzővel folytatott konzultáció után is fenntartotta döntését  (1-0).
33. perc: Osorio figyelmetlenül próbált Marquezhez passzolni,  gyenge átadására Higuaín csapott le, rávezette a kapusra labdát,  majd egy csel után ballal a hálóba passzolt (2-0).
42. perc: gyors argentin támadás végén, egy kiváló bal oldali  beadás után Higuaín fejelhetett 6 méterre a kaputól óriási  helyzetben, ám csúnyán mellé csúsztatott.
52. perc: Tévez forgolódott a mexikói 16-os előtt, passzába a  védők beleléptek, a labda azonban visszakerült hozzá, s a csatár 19  méterről, jobbal óriási gólt lőtt a bal felső sarokba (3-0).
60. perc: Barrera cselezett ki két argentin védőt a 16-os bal  oldalán, majd éles szögből lőtt, ám csak az oldalhálót találta el.
63. perc: szép bal oldali beadás után Hernandez fejelt 10  méterről kevéssel a léc fölé.
71. perc: Hernandez kapott jó labdát az argentin 16-os előtt,  majd szépen fordult le Demichelisről, s 8 méterről, ballal a felső  léc alá bombázott (3-1).
90. perc: Messi két szép csel után lőtt 17 méterről, labdáját  Pérez nagy bravúrral tolta ki a léc alól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva