Hírek

2010.06.23. 22:37

Ausztrália megverte Szerbiát, de egyikük sem jutott tovább

Az ausztrál válogatott legyőzte Szerbiát a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság D csoportjának szerdai mérkőzésén, de egyik csapat sem jutott a nyolcaddöntőbe.

MTI

Alacsony színvonalat és gyenge játékot hozott az első félidő,  amelynek során a szerbek előtt adódott több igazi gólhelyzet, s bár  egyszer a kapuba is betaláltak, a játékvezető les miatt  érvénytelenítette a gólt. Az ausztrálok energiájának nagy részét  lekötötte a labdatartás és a védekezés, ezért nagyon ritkán tudtak  lehetőségeket kialakítani.
    
A szünet után nem változott sokat a játék összképe, igaz, az  ausztrálok támadásban aktívabbak voltak. A szerbek újabb és újabb  helyzeteket hagytak ki, óceániai riválisuk pedig a semmiből szerzett  vezetést, sőt, néhány perc múlva megduplázta az előnyt. A csereként  beállt Pantelic egy szemfüles góllal még szépíteni tudott, ám a  szerbek erejéből ezt követően már csak egy lesgólra futotta, így sem  az egyenlítés, sem a nyolcaddöntőbe jutás nem sikerült nekik.

D csoport, 3. forduló:
Ausztrália-Szerbia 2-1 (0-0)

Nelspruit, Mbombela Stadion, 35 ezer néző, v.: Jorge Larrionda  (uruguayi)
    
gólszerzők: Cahill (69.), Holman (73.), illetve Pantelic (84.)
sárga lap: Beauchamp (49.), Wilkshire (50.), Emerton (67.),  illetve Lukovic (18.), Ninkovic (59.)
    
Szerbia: Stojkovic - Ivanovic, Vidic, Lukovic, Obradovic - Krasic (Tosic,  62.), Stankovic, Kuzmanovic (Lazovic, 77.), Ninkovic, Jovanovic -  Zigic (Pantelic, 67.)
    
Ausztrália: Schwarzer - Wilkshire (Garcia, 82.), Beauchamp, Neill, Carney -  Culina, Valeri (Holman, 66.) - Emerton, Cahill, Bresciano  (Chipperfield, 66.) - Kennedy
    
69. perc: egy jobb oldali beívelésre Cahill és Chipperfield  egyszerre érkezett, s végül előbbi bólintott a szerb kapu jobb  oldalába (1-0).
73. perc: Holman vette át a labdát a felezővonal közelében, majd  kapu felé tört, s miután senki sem zavarta, 25 méterről kilőtte a  kapu jobb alsó sarkát (2-0).
84. perc: Tosic lőtt kapura 20 méterről, a labda kipattant  Schwarzerről, a 16-oson belül pedig Pantelic eszmélt a leghamarabb,  s a kapu közepébe passzolt (2-1).     

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva