Hírek

2010.06.03. 17:21

Barroso a konszolidációs lépések fokozását ajánlja Orbánnak

„Módosítgatásokkal, kiigazításokkal semmire sem megyünk, mély átalakításra, strukturális reformokra van szükség” – hangoztatta Orbán Viktor tegnap Brüsszelben, miután José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével tárgyalt.

Világgazdaság

A magyar kormányfő szerint Magyarországnak gyors és határozott versenyképesség-javító intézkedéseket kell hoznia. Orbán közölte, hogy napokon belül elérhetők lesznek a magyar gazdaság állapotáról szóló információk, és ezután a kabinet 72 órán belül akciótervvel fog előállni a rövid távú problémák kezelésére.

„Vigye tovább s ha lehet, fokozza a pénzügyi konszolidációs erőfeszítéseket, mert e konszolidáció teremti meg a gazdasági növekedéshez szükséges bizalmat” – biztatta a magyar kormányt Barroso. Az unió legfőbb végrehajtó intézményének vezetője azt hangoztatta, hogy sok más uniós tagországban is sürgető lenne az eddig mellőzött szerkezeti reformok megvalósítása. A jövő év első felében tevékenykedő magyar EU-elnökséggel Barroso szoros együttműködésre számít.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva