Hírek

2010.06.02. 07:01

Egy év alatt 36 százalékkal csökkent a külföldi befektetések száma

Magyarországon egy év alatt 36 százalékkal csökkent az induló külföldi befektetési projektek száma, így egy hellyel lejjebb csúszott a rangsorban, de így is lehagyta minden szomszédját - derül ki az Ernst & Young ötödik Európai Versenyképességi Jelentéséből.

MTI Eco

A jelentés szerint az Európába irányuló külföldi közvetlen működőtőke által teremtett munkahelyek számát nézve Magyarország a 6. helyen szerepelt a 2009-es számok alapján. Románia a 7., azt követi Szlovákia, Csehország a 11. Magyarországot a régióból egyedül Lengyelország előzte meg, az 5. helyen szerepel.

Az új munkahelyek számát nézve az első az Egyesült Királyság, második Franciaország, harmadik Oroszország, negyedik pedig Törökország lett.

A projektek számát vizsgálva Magyarország a 13. helyen végzett, a régióból ismét csak Lengyelország előzte meg a 8. helyen. Ebben a kategóriában is az Egyesült Királyság áll az élen, amelyet ugyancsak Franciaország követ, a harmadik helyen Németország szerepel.

A cikk nem ért véget, lapozzon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva