Hírek

2010.06.11. 12:30

Egy újabb okos telefon érkezik!

A Motorola iparági értesülések szerint egy 2 Gigahertzes processzorral szerelt okos telefont dob piacra az év végéig, remélve, hogy ezzel frappáns választ adhat az iPhone-ra.

PCWorld - Világgazdaság Online

A PC World információi szerint Sanjay Jha, a Motorola vezérigazgatója Chicagóban beszélt arról, hogy cége új okos telefont mutat be, amely állítólag minden téren kihasználja majd a technikai lehetőségeket. A részletek egyelőre nem ismertek, de valószínű, hogy az amerikai cég 2 Gigahertzes processzort épít a készülékbe, miközben a jelenleg kapható legjobb okosokat (Google Nexus One, HTC Incredible) mint 1 Gigahertzes Snapdragon processzor hajtja.

Sőt, az információk szerint az Android alapú készülékbe giroszkópot is építenek, az Nvidia Tegra grafikus kártyája pedig teljes 10.1-es hardveres Flash gyorsítást tesz majd lehetővé.

A Motorola ezzel a csúcs készülékkel igyekszik majd a terepet elhódítani az Apple iPhone-jától. A cég vezére egyébként azt valószínűsíti, hogy pár éven belül a vállalati notebookokat felváltják majd az okos telefonok.

A Motorola mindössze 2 millió okos telefon eladására számított az első negyedévben, ehhez képest 2,3 millió készüléket értékesített január és március között. Összességében 8,5 millió telefont értékesített a Motorola az első negyedévben, ezzel elvesztette a legnagyobb amerikai gyártónak járó első helyet, hiszen az Apple ugyanekkor 8,8 millió iPhone-t adott el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva