Hírek

2010.06.09. 09:34

Gyurcsány: a 220 ezernél kevesebbet keresők rosszabbul járnak

"Szegény fizess! Ez Orbán csomagjának lényege. A liberálisokat eddig dühödten ostorozó Orbán most virtigli liberális adóprogrammal állt elő" - írja Gyurcsány Ferenc egykori kormányfő legújabb blogbejegyzésében az Orbán Viktor által tegnap bejelentett gazdasági akciótervről.

Világgazdaság Online

"Az egykulcsos személyi jövedelemadót az elmúlt években csak az SZDSZ szorgalmazta. Mára fordult a kocka és Orbánból Kóka legjobb tanítványa lett. 
Hogyan néz ki a javaslat hatása?
Aki eddig 75 ezer forintot keresett, az most elveszít 11 ezret. Aki 110-et, az 9 ezret veszít, akinek 150 a bruttó fizetése, az 6 ezerrel visz kevesebbet haza. De még az is rosszul jár, akinek a jövedelme elérti a 200 ezret. Ki jár jól? Az, aki igazán jól keres. Akinek félmillió a havi bére, annak 60 ezerrel több marad adó után, a kétmilliós szuperfizetéssel rendelkezőknél meg 430 ezerrel marad több.

Robin Hood forog a sírjában. A melósok szívnak, a főnökök meg röhöghetnek a markukba. A Fidesz nekirontott a vizitdíjnak, most húsz-harmincszorosát veszi el az átlagos munkástól, tanártól, nővértől.
Teljesen világos, hogy Orbán hazudik, amikor azt mondta, hogy ezzel a rendszerrel mindenki jól jár. Persze, mindenki, feltéve, ha kitaszítjuk a nemzetből a kisembereket. Akkor tényleg jól jár a maradék. Eddig csak a baloldaliak nem voltak a nemzet részei, most már azok sem, akik kevesebbet keresnek havi 220 ezernél" - írja Gyurcsány Ferenc.

A blogbejegyzés folytatását itt olvashatja

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva