Hírek

2010.06.22. 20:40

Hibátlan Argentína, francia szégyen

2-1-re kikapott, így kiesett Franciaország, Uruguay Mexikót győzte le.

BAMA, AS

Görögország - Argentina 0-2

Kedd este egy időpontban kezdődött a B csoport két meccse. Az argentinoknak egy pont is elég volt a csoportelsőséghez,  de a döntetlen nem elégítette ki őket, nyerni akartak. Ennek megfelelően három csatárral álltak fel, Messi mellett Agüero és Diego Milito rohamozta az ellenfél kapuját, sokkal többet is volt náluk a labda.

A görögök csak védekeztek, az első félidőben szinte még kapura sem lőttek. A fordulást követően azonban már helyzetük is volt, bár nem találtak be. Argentína végig jobb volt, és a 77. percben Demichelis révén begyűrte az első gólt.

[caption id="" align="alignleft" width="260"] Ez az argentin szurkoló vajon mit akar kifejezni a fejére aggatott lányokkal?
[/caption]

Az már kérdés, hogy a találat vitatott körülmények között esett, mert a góllövő előtte szabálytalankodott. Görögország 0-1-nél feladta, jött is a mindent eldöntő második dél-amerikai gól, a becserélt, 36 éves Palermo rúgta. Argentína 100 százalékos teljesítménnyel került tovább.

Nigéria - Dél-Korea 2-2

Egy „házzal” odébb a nigériaiaknak még sürgetőbb volt, hamar nekiestek Dél-Koreának, és a 12. percben már vezetést szereztek. Ott kiegyenlítettebb volt a játék, a távol-keletiek is támadtak, és még a szünet előtt kiegyenlítettek, majd röviddel utána már náluk volt az előny.

Az afrikai válogatott játékosai nagy igyekezetükben sokat szabálytalankodtak, ám mégis meg tudták menteni az egyik pontot, bár ezzel is kiestek. Továbbjutó a B csoportból: Argentína, Dél-Korea.

Franciaország - Dél-Afrika 1-2

A franciák ugyan jobban kezdtek, de a dél-afrikaiak egy kapushiba után megszerezték a vezetést. Sőt, a Kékek a 26. percben emberhátrányba kerültek Yoann Gourcuff kiállítása miatt. A Bordeaux középpályása (a játékvezető, a kolumbiai Óscar Ruiz megítélése szerint) lekönyökölte MacBeth Sibayát. A korábban a magyar NB I-ben is szerepelt középpályás úgy csuklott össze, mint a kiütött ökölvívó. Kevéssel később a vb-n a legjobb teljesítményét nyújtó hazai csapat kétgólosra növelte az előnyét – s miután közben az uruguayiak is megszerezték a vezetést Mexikó ellen – felcsillant a remény.

Carlos Alberto Parreir együttesének két gólra lett volna szüksége, amelyek közül az uruguayiak is megszerezhettek volna egyet, a mexikóiak ellen. A Bafana Bafana szerzett is egy lesgólt (nem adta meg a bíró), majd Mphela hagyott ki két helyzetet – aztán mindennek vége lett. Franck Ribéry passzából a csereként beállt Florent Malouda szépített. Ezzel legalább annyit kozmetikáztak a franciák az összmérlegükön, hogy 2002-vel ellentétben nem szerzett gól nélkül mehetnek haza. Ellenben csoportutolsóként, akárcsak a 2008-as Európa-bajnokságról.

Uruguay - Mexikó 1-0

Az uruguayi válogatott Luis Suarez góljával nyert a mexikói csapat ellen a  dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság A csoportjának keddi  zárófordulójában.

Forlánék ezzel a csoport élén végeztek, a  mexikóiak pedig a második helyen jutottak tovább. A rustenburgi találkozót Kassai Viktor vezette, segítői Erős Gábor és Vámos Tibor voltak. A magyar játékvezető kifogástalanul bíráskodott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva