Hírek

2010.06.24. 23:13

Hollandia és Japán marad, Dánia hazautazik

Japán legyőzte Dániát, és továbbjutott. Az olaszok nagy meglepetésre búcsúztak. Szlovákia, Hollandia és Paraguay is a 16 között.

HL, AS

Japán - Dánia

Dániának mindenképpen győznie kellett, Japánnak a döntetlen is elég volt a továbbjutáshoz. Azt hihettük, sűrű dán rohamok jönnek, és persze gólhelyzetek is. Ehelyett a távol-keletiek félóra alatt, két szabadrúgásból kétgólos előnyre tettek szert.

Ez nagyon megfogta az amúgy sem jól focizó skandinávokat, akiknek innen kezdve már háromszor kellett volna betalálniuk, hogy továbbjussanak. Erre persze semmi esélyük sem volt. Még úgy sem, hogy a második félidőben már jóval többet támadtak és kapura is veszélyesebbek voltak. A szépítés összejött nekik, ám kaptak még egyet, amivel minden eldőlt.

Dánia kiesésével újabb korábbi Európa-bajnok búcsúzott a világbajnokságtól. És persze újabb európai csapat is. Franciaország, Olaszország, Dánia – a vb előtt sokan mindhármat a nyolcaddöntőbe várták, ehelyett számukra nincs folytatás.

Hollandia–Kamerun

Nyugodtan futballozhattak a csapatok a Hollandia–Kamerun meccsen, amelynek már nem volt komoly tétje. A már továbbjutott Sneijderék azért hozták a kötelezőt, nyertek, ezzel pedig csoportelsők lettek. Kamerunnak az eddigi hat vb-szereplése során ez volt a leggyengébb teljesítménye, mert eddig mindig sikerült legalább egy pontot szereznie.

Továbbjutott az E-csoportból: Hollandia, Japán. A nyolcaddöntőben Hollandia Szlovákiával, Japán Paraguay-jal játszik. 

Szlovákia - Olaszország

Az első félidőben a szlovákok jóval veszélyesebben futballoztak,  és Vittek találatával teljesen megérdemelten szereztek vezetést. Az  olaszok elképzelés nélkül játszottak.


    
A folytatásban mindent megtett a címvédő, Lippi hamar  kihasználta mindhárom cserelehetőségét. Az olaszoknak semmi sem sikerült, Di Natale lövését például Skrtel a gólvonalról vágta ki. A  73. percben Vittek második gólja úgy tűnt, eldönti az összecsapást, ám Di Natale szépített, így az utolsó percekben hatalmas izgalmakat hozott a játék, Quagliarella lesről talált be.

Paraguay - Új Zéland

Az első játékrész paraguayi labdabirtoklási fölényt hozott, de  ez helyzetekben nem igazán nyilvánult meg. A dél-amerikaiak  elsősorban távoli lövésekkel próbálkoztak, azonban rendre célt  tévesztettek vagy Paston kapus hárított. A rivális gyakorlatilag el sem jutott a kapuig.


    
A szünet után kissé kiegyenlítettebb lett a küzdelem, amely  azonban jobbára csak a mezőnyben zajlott, a kapuk alig-alig forogtak veszélyben. A hajrában a paraguayiak kialakítottak néhány veszélyes helyzetet, de nem jártak sikerrel, így végül maradt a gól nélküli döntetlen.
    
Ez volt a vb-k történetének 750. meccse.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva