Hírek

2010.06.14. 19:50

Hondával ért el a győzelemig Japán

Nem megy az afrikaiaknak, Ázsia viszont egyelőre szárnyal a világbajnokságon. A címvédő olasz csapat döntetlennel kezdett.

Dénes Gábor

A hétfői nap mérkőzései

F-csoport

Olaszország-Paraguay 1-1 (0-1)

A címvédő olasz válogatott 1-1-es döntetlent játszott a paraguayi csapattal a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság F-csoportjának hétfői nyitómérkőzésén.Döntetlennel kezdett a címvédő olasz csapat.

E-csoport

HollandiaDánia 2-0 (0-0)

A szerencse is segítette a holland válogatottat, az Oranjét a torna első, két európai csapat részvételével játszott mérkőzésén. A viszonylag eseménytelen, de hajszálnyi dán fölénnyel zárt első félidő után Robin van Persie beadása után már a 40. másodpercben a dán kapuba került a labda.

A menteni szándékozó Simon Poulsen fejéről a labda hátra felé, Daniel Agger testére, onnan pedig a hálóba jutott. Fura öngól volt, hasonlót jegyez a magyar futballtörténelem is: 1997-ben, a finn–magyar vb-selejtező utolsó pillanataiban pótselejtezőhöz segítette Csank János válogatottját.

Japán–Kamerun 1-0

A nap második mérkőzésén Japán – az orosz CSZKA Moszkvában futballozó Honda Kejszuke góljával – 1-0-ra győzött Kamerun ellen. Mintha nem is az afrikai földrészen lennénk: az ázsiai csapatok mérlege két mérkőzésből két győzelem, a mostani egyben Japán első sikere világbajnoki mérkőzésen, nem hazai pályán.

Az afrikaiaknak nem megy: eddig öt képviselőjük mutatkozott be, a mérleg három vereség, egy döntetlen s mindössze egy győzelem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva