Hírek

2010.06.21. 12:19

Hullanak a fejek! Mit terveznek Fellegiék még?

A kormány minden uniós nagyberuházásokat átvizsgál, többet le is fog állítani, de a négyes metró épülhet tovább – mondta az Indexnek adott interjúben Fellegi Tamás fejlesztési miniszter. Az állami cégvezérek többségét elküldik, de tömeges elbocsátások nem lesznek. A MÁV és a Malév sorsáról nemcsak pénzügyi szempontok alapján döntenek.

Index

A média világából érkező politikusként is támogatja a média tervezett új szabályozását Fellegi Tamás – legalábbis ez derül ki az Indexnek adott interjújából.

A minisztériumi személyváltozásokról szólva Fellegi elmondta, hogy számos csere már megtörtént, de még számos csere lesz. Fellegi szerint egyrészt az egy természetes törekvés, hogy ahol politikai kinevezettek vannak, ott a hatalomra került új politikai erőcserét hajtson végre. De ugyanez jelentős részben akkor is elmondható, ha szakemberek ülnek vezetői székben, de ők nem értenek egyet az új kormányzati törekvésekkel.

Nemcsak az állami intézményeknél, hanem az állami cégeknél is kell majd számítani cserékre, Fellegi elmondása szerint felülvizsgálják a vezetői struktúrákat, a jövedelmeket, a bérgazdálkodást, és 15 százalékkal csökkentik a kifizetett bértömeg összegét az állami költségvetésből gazdálkodó vállalatoknál.

A cikk itt folytatódik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva