Hírek

2010.06.16. 09:33

Jobbik-MSZP nagykoalíció alakult? Mit hoz a média törvénycsomag?

Mit hoz a hazai médiarendszer számára a parlament által most tárgyalt média törvénycsomag? Mennyiben megalapozott az ellenzék és egyes szakmai szerveztek éles kritikája az új szabályozással kapcsolatban? Többek között ezekre a kérdésekre kért választ L. Simon Lászlótól, az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának kormánypárti elnökétől a Duna Televízió Közbeszéd című műsora kedd este.

Duna Televízió

Néha úgy tűnik a parlamenti szavazásokból és kommunikációból, hogy Jobbik-MSZP "nagykoalíció" alakult, ahová néha a Lehet Más a Politika is betársult - így reagált L. Simon László a Duna Televízió Közbeszéd című műsorának arra a felvetésére, hogy más-más szempont alapján, de mindhárom ellenzéki párt élesen bírálta a parlament előtt lévő média törvénycsomagot.

A törvénymódosítás tempóját L. Simon László szerint számos szempont indokolja. "Ezer rendezetlen ügy van mögöttünk. Lejár a rádió elnökének a kinevezése. Jómagam az elmúlt egy évben a Magyar Rádió Közalapítvány elnökségi tagja voltam. Láttam a kaotikus működést az elnökségben és a közalapítvány kuratóriumában. Mindenki tudja, régóta érzi, hogy változtatni kell " - szögezte le L. Simon László.

A cikk itt folytatódik, lapozzon

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva