Hírek

2010.06.06. 09:57

Jön az árvíz! - Több ezer kitelepített, súlyos károk

A tervek szerint több ezerrel növelik a védekezésben részt vevők számát Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, miután újabb, rendkívüli árhullám várható a Hernádon.

Inforádió

Pintér Sándor belügyminiszter a kormányszóvivői tájékoztatón elmondta: a folyó vízállása 50 centiméterrel meghaladhatja az eddigi legmagasabb értéket, ezért a töltéseket minél előbb meg kell erősíteni. Országszerte már 2600 embert kellett kiköltöztetni otthonából az árvíz miatt - közölte az Inforádió.

A legtöbben, 2400-an Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hagyták el házaikat. Szombaton 17 ezer ember vett részt a védekezésben a Hernád mentén. Országosan 259 település védekezik az ár ellen, ebből Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 138 található. Közben Budapesten a Duna áradása miatt már nem lehet közlekedni az alsórakpartokon.

A Római-part nagy részét elöntötte a víz. A Dunai árhullám miatt több családot is ki kellett költöztetni a főváros III. kerületében. A Fővárosi Védelmi Bizottság azzal számol, hogy a folyó a jövő hét elején 8 méter feletti vízállással tetőzik Budapestnél. Pest megyében a Dunakanyar településeit veszélyezteti a leginkább az árvíz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva