Hírek

2010.06.01. 10:57

Kína újabb buborékot növeszt

A kínai lakáspiaci gondok súlyosabbak, mint amilyenek az Egyesült Államokban voltak a globális gazdasági válság előtt, mert ezek nyilvános elégedetlenséget válthatnak ki.

AFP - Világgazdaság Online

Ezt állítja Li Daokui, a kínai központi bank monetáris politikai bizottságának a tagja. "Több mint buborékprobléma - hangoztatta a Financial Timesnek nyilatkozva a szakétő az AFP jelentése szerint. Kína a közelmúltban számos intézkedést léptetett életbe, hogy megakadályozza a "vagyonbuborékok növekedését és az ingatlanárak száguldását".

Így szigorúan korlátozták az újonnan létesülő ingatlanok előzetes eladását, újabb korlátokat léptettek életbe harmadik lakásra felveendő kölcsönökre, és felemelték a második lakás vásárlására lefizetendő készpénz minimális összegét. Kína jelenleg nem vet ki adót a lakóingatlanra, de 1,2 százalékos adóval sújtja a kereskedelmi jellegű ingatlanok értékének 70-90 százalékát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva