Hírek

2010.06.02. 08:00

Külföldi befektetések: Gyengébb eredménnyel is az élbolyban

Magyarország gyengébb eredményével is a legjobban teljesítő régióbeli országok között van a külföldi befektetések alapján

Világgazdaság Online

Habár Magyarország gyengébb teljesítményt nyújtott tavaly a külföldi működő tőke befektetések terén, az Ernst & Young európai befektetési környezetet, s versenyképességet vizsgáló adatai szerint még ezzel együtt is a térség legjobban teljesítő országai között található. A külföldi befektetések által tavaly létesített munkahelyek száma alapján a kelet-európai régióból mindössze Lengyelország előzte meg hazánkat, a befektetési projekteket számba vevő listán pedig Lengyelország és Románia teljesített csak jobban.

A hagyományosan a franciaországi La Baule-i Befektetési Világkonferencián ismertetett, nemzetközi vállalatvezetőkkel készített interjúk alapján összeállított jelentésből kiderül: Magyarország mind a teremetett munkahelyek, mind a megvalósított projektek száma alapján  gyengébben muzsikált, mint egy évvel korábban. A projektek száma 36 százalékkal csökkent, ami - a tanulmány összeállítói szerint elsősorban az egész Közép- és Kelet-európai térségbe vetett bizalom megingását tükrözi, s mellette persze tükrözi e bizalom megingását  Magyarország iránt a költségvetési, gazdasági és politikai problémák miatt.

A cikk még nem ért véget, lapozzon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva