Hírek

2010.06.15. 15:40

Megérkezett az Office 2010

A Microsoft a mai naptól világszerte forgalmazza irodai szoftvercsomagjának legfrissebb verzióját.

Világgazdaság Online

A Microsoft világszerte 35 ezer áruházban jelenik meg az Office-szal, a cég várakozásai szerint jövőre mintegy 100 millió olyan PC-t vásárolnak meg világszerte, amelyen eleve telepítve van az irodai programcsomag.

Stephen Elop, a Microsoft üzleti ágazatának vezetője a bemutató kapcsán elmondta: a fejlesztés célja az volt, hogy könnyebb használatot és több lehetőséget biztosítsanak az ügyfeleknek. A Microsoft ennek érdekében egységesítette azokat a funkciókat, amelyek minden programverzió esetében elérhetőek, függetlenül attól, hogy a felhasználó okos telefonnal vagy PC-vel nyitja meg az alkalmazást.

A szoftvercsomag tesztelés után dobja piacra a terméket, a béta verziót 9 millióan töltötték le , több mint hatszor annyian, mint az előző, 2007-es Office teszt verzióját. Saját felmérései alapján a cég arra számít, hogy a teszt verziót kipróbálók 75 százaléka hat hónapon belül megvásárolja a végleges programot. Elop leszögezte: a Microsoft minden idők legnagyobb Office sikerére számít.

A redmondi cég a hagyományos Office mellett a webes irodai csomagot is bemutatta. A felhő alapú, interneten használható Office azonnal hozzáférhető azoknak, akik megvásárolják az alapszoftvert. A reklámokkal finanszírozott változatot pedig azok érhetik el, akik rendelkeznek Windows Live azonosítóval.

A Microsoft nagy reményeket fűz az internetes megjelenéshez, hiszen a comScore adatai szerint jelenleg több mint 1 milliárd számítógépen található meg az Office, az internetezők száma pedig globálisan 1,8 milliárd főt tesz ki. A szoftver óriásnak fontos a webes siker, hiszen a Google interneten elérhető, ingyenes irodai alkalmazásokkal igyekszik elhódítani piacát. VG

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva