Hírek

2010.06.22. 10:16

MSZP: Hidakat akarnak, nem pedig barikádokat

Nem látja értelmetlennek a Fidesz-frakció általi keddi meghallgatását Balogh András, az MSZP államfőjelöltje. Köztársasági elnökként a bel- és a külpolitikában is tompítaná az ellentéteket, a pártok figyelmét pedig próbálná a sokszor szélsőséges vitákba torkolló politikai harcról a társadalom előtt álló súlyos kihívásokra, a társadalom veszélyes belső egyenlőtlenségeire irányítani. A jelölt a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában beszélt terveiről kedd este.

Világgazdaság Online

"A magyar társadalomnak nem vérmes, radikális, kibékíthetetlen ellentéteket sugalló vitákra van szüksége a parlamentben, hanem arra, hogy összefogjanak az emberek" - mondta a Duna Televízió Közbeszéd című műsorának nyilatkozó Balogh András államfőjelölt. 

Többek között így reagált a csatorna felvetésére, hogy mennyiben tudna változtatni az államfő a politikában, de már a polgárok között is kialakult szekértábor-helyzeten.  

Az MSZP köztársasági elnök-jelöltje azt mondta: programjának lényege, hogy nem konfrontatív stílust kell követni az egyes pártoknak, hanem sokkal inkább megkeresni a közös érdekeket a jelenlegi nehéz gazdasági-pénzügyi helyzetben. "Szükség van a nemzeti összefogásra" - mondta. 

Tompítani a társadalmi feszültségeket, kerülni a szélsőséget

"Hidakat akarok építeni, nem pedig barikádokat" - szögezte le hitvallása egy fontos pontját Balogh András. Mint mondta: a magyar társadalomnak nem a szekértáborok erősítésére van szüksége, hanem közös területek megtalálására, "ahol mi magyarok együttesen tudunk fellépni". Közös érdek tompítani az irracionális ellentéteket, annál is inkább, mert ténylegesen megoldandó, nagyon súlyos feladatok állnak az ország előtt - szögezte le a politikus. 

A cikk itt folytatódik, lapozzon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva