Hírek

2010.06.25. 10:22

Napi 9 ezerbe kerül egy rab eltartása - Gönczöl: szereptévesztés történt

Gönczöl Katalin kriminológus nem ért egyet a Fidesz három csapás javaslatával, mert - minden ellenkező híresztelések dacára - ott sem vált be, ahol bevezették. Itt szereptévesztés történt - hangoztatta.

Klubrádió

A lakosságnak a kisebb súlyú bűncselekményekkel, a hétköznapjaikat befolyásoló cselekményekkel van baja - hangsúlyozta a kriminológus. Minden felmérés azt mutatja, hogy a lakosok azt követelik, legyen meg a tettes nagyon hamar, vonják felelősségre ne évek múlva, hanem azonnal, és neki térüljön meg a kára, azon kívül, hogy bűnhődik az elkövető. Itt is van egy nagy tévedés: ne börtönbe csukják, mert azzal ő nem megy semmire. Ezért inkább azt szeretnék, ha neki vagy a megsértett közösségnek tegye jóvá az elkövető az okozott kárt.

Ennek megvan a magyar megfelelője, meg lehet valósítani. A tényleges életfogytiglani szabadságvesztés létezik és ki lehet szabni – hívta fel a figyelmet Gönczöl Katalin kriminológus. Ráadásul jól tudják a magyar állampolgárok, hogy 9 ezer forintjába kerül az adófizetőknek naponta egy elítélt ellátása.

A cikk itt folytatódik, lapozzon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva