Hírek

2010.06.16. 16:40

Nem változik a nyugdíjkifizetés időpontja!

Az Orbán Viktor által már bejelentett 29 pontos akcióterv 2 pontja volt napirenden

Világgazdaság Online

A kormány a keddi ülésen visszavonta azt a törvénytervezetet, amely július 1-jétől a megszokott 12-éről 15-ére tolta volna ki minden hónapban a nyugdíjak kifizetését – jelentette be a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón Nagy Anna. A kormányszóvivő asszony elmondása szerint a most eltörölt rendeletet még az előző kormány alkotta meg. A kifizetési időpont kitolása csaknem 3 millió nyugdíjast érintett volna.

A kedd esti kormányülésen Nagy Anna tájékoztatása szerint az Orbán Viktor által már bejelentett 29 pontos akcióterv 2 pontja volt napirenden, nevezetesen a közcélú adományok áfa-mentessége, valamint a kilakoltatási moratórium meghosszabbítása. Ez utóbbival kapcsolatban Nagy Anna elmondta, hogy már folynak a tárgyalások a kilakoltatási moratóriumról szóló törvénytervezetről, amely a tervek szerint legkorábban június 23-án kerülhet a kormány elé.

Az elmúlt hetek árvíz-védekezési költségeivel kapcsolatban Nagy Anna csütörtökre ígért részletes és pontos tájékoztatást, az eddigi becslések szerint csaknem 20 milliárd forintra rúgnak a költségek, amelyeket a kormány természetesen fedezni fog. A védekezésen túl a kormány a középületek helyreállítását is finanszírozni fogja, sőt a biztosított magánépületek esetében leülnek tárgyalni a biztosítókkal, hogy a lehető legjobb konstrukciókkal élhessenek a károsultak.

A szerdai kormányszóvivő tájékoztatón Réthelyi Miklós, nemzeti erőforrás miniszter bejelentette, hogy a kormány biztosítja a magyar olimpiai csapatnak a korábban megvont 1 milliárd forintos támogatást. A miniszter beszámolt arról is, hogy a kormány Zánkán és Balatonőszödön is tábort szervez az árvízkárosultaknak. Zánkán több mint 400 gyermek, míg Balatonőszödön pedig lengyel-magyar együttműködéssel 1500 gyermek és 162 felnőtt üdültetését biztosítja a kormány.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva