Hírek

2010.06.18. 20:10

Németországot saját csatárai verték meg

A németek kényelmetlen helyzetben várják az utolsó kört. Az amerikaiak kétgólos hátrányt ledolgozva döntetleneztek a szlovénokkal.

D.T., bama

Szerbia–Németország 1-0 (1-0)

1986 óta először veszített a német válogatott világbajnoki csoportmérkőzésen – bizony kevesen számítottak arra, hogy ez a hosszú sorozat éppen pénteken, a szerbek ellen szakad majd meg.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Szomorú német szurkoló
[/caption]

Az első körben minden csapat közül a legjobb benyomást keltő németek elsősorban önmagukat okolhatják a vereségért: Miroslav Klose a 37. percben egy teljesen felesleges szabálytalanság miatt megkapta a második sárga lapját, s ezért emberhátrányba került a csapata, majd Lukas Podolski kihagyott egy büntetőt meg még két óriási helyzetet.

Ez volt a második elrontott német tizenegyes a vb-történelemben (nem számolva a mérkőzések utáni tizenegyes-párbajokat), az elsőt még 1974-ben Uli Hoeness hagyta ki: akkor világbajnokok lettek. A szerbek gólját egyetlen perccel Klose kiállítása után Milan Jovanovic lőtte. Érthető a Kicker véleménye: Németországot a csatárai verték meg.

A nem túl durva mérkőzésen a spanyol bíró kilenc sárga és egy piros lapot osztott ki, túl szigorúan. A csoportban a németeknek és a szerbeknek, valamint a még csak egy meccset játszott ghánaiaknak 3, az ausztráloknak egy pontja van.

Szlovénia–Egyesült Államok  2-2 (2-0)

A szlovének az első félidőben Birsa távoli lövésével szereztek vezetést, majd a 42. percben Ljubijankic egy kontra végén növelte az előnyt.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Amerikai szurkolók
[/caption]

A fordulást követően Donovan egy hatalmas góllal szépített, majd a 82. percben egy lefejelt labdát a szövetségi kapitány fia, Michael Bradley bombázott a hálóba.

A csoportban a szlovénoknak 4, az amerikaiaknak 2 pontja van.

Anglia-Algéria 0-0

A szigetországi játékosok így nem tudtak győzelemmel kedveskedni a 64. születésnapját ünneplő olasz szövetségi kapitányuknak, Fabio Capellónak. A továbbjutást illetően ezzel a gól nélküli döntetlennel ebben a négyesben minden nyílt maradt a jövő szerdai utolsó fordulóra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva