Hírek

2010.06.28. 18:09

Nyolc között Hollandia

A holland válogatott Robben és Sneijder góljával 2-1-re nyert a szlovák csapat ellen a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság hétfői első nyolcaddöntőjében.

bama (Forrás: MTI)

A Bayern München szélsője az első félidőben egy egyéni akció végén talált a kapuba, az Internazionale irányítója pedig a 84. percben Dirk Kuyt álompasszát értékesítette. A szlovákok a 94. percben büntetőből már csak szépíteni tudtak. A holland csapat - amely 22 mérkőzés óta veretlen - története során ötödik alkalommal jutott a legjobb nyolc közé világbajnokságon.

Eredmény, nyolcaddöntő

Hollandia-Szlovákia 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Robben (18.), Sneijder (84.), illetve Vittek (94., 11-esből). Durban, Durban Stadion, 61.962 néző.

A pénteki negyeddöntőben a 20:30-kor kezdődő brazil-chilei párharc győztese lesz az Oranje ellenfele.

A várakozásokkal ellentétben nem állt be védekezni a szlovák csapat, megpróbált minél többször a hollandok kapujához közel kerülni. Bert van Marwijk alakulata ugyanakkor vezetést szerzett, ehhez pedig a vb-n először kezdő Arjen Robben zsenialitására volt szükség. A vezetés tudatában a hollandok inkább a kontratámadásokra rendezkedtek be, és elsősorban arra figyeltek, hogy ne kapjanak gólt.

A fordulást követően az Oranje átvette az irányítást, ám csak helyzetekig jutott, a gól nem jött össze. Később felbátorodtak a szlovákok és Stoch révén hatalmas egyenlítési lehetőséget szalasztottak el. A kihagyott lehetőségeket megbosszulták a hollandok, Kuyt önzetlen mozdulata - amelyet Sneijder gólja követett - eldöntötte a találkozót, igaz, Vittek az utolsó pillanatban még szépített 11-esből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva