Hírek

2010.06.13. 15:59

Óriási veszély! Az autók számítógépeit is fel lehet törni

Idegen kezek a volánnál és idegen lábak a fékpedálon: amerikai kutatók menet közben törték fel egy szériaautó fedélzeti számítógépét. A következmények beláthatatlanok lehetnek, mert így manipulálni lehet például a fékeket - írja a világtudomány.hu.

világtudomány.hu

A University of California kutatói San Diegoban a University of Washington munkatársaival közösen publikáltak egy tanulmányt, amely szerint katasztrofális biztonsági rések vannak a gépkocsik fedélzeti számítógépeiben. A sok kis komputer, amely a vezérlés elektronikáját irányítja, és így összeköttetésben áll a fékekkel is, mind biztonsági kockázatot jelent, állítják a kutatók - számol be a világtudomány.hu.

Képesek voltak menet közben blokkolni az egyes kerekek fékjeit, leállítani a motort, a fűtést vagy a rádiót felkapcsolni, illetve felerősíteni, vagy a be nem kapcsolt biztonsági övre figyelmeztető hangokat teljes erővel megszólaltatni. Megbolondították az ablaktörlőt és a külső és belső világítást is.

További részletek

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva