Hírek

2010.06.17. 05:00

Patikaliberalizációs stop - Árrésemelés vagy biztonság?

A nagykereskedők árrésemelést javasolnak, a kormány biztonságot akar. A gyógyszerészi kamara azt reméli, hogy javul az intézmények pénzügyi helyzete.

VG-ÖSSZEFOGLALÓ

A működő gyógyszertárakat, a vény nélküli készítményeket forgalmazókat, a működési engedéllyel rendelkező patikaalapítókat és a lakossági igényeket szolgáló új kérelmezőket nem érinti a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma egészségügyi államtitkára által bejelentett patikaliberalizációs moratórium.

A kormány célja, hogy biztonságossá tegye a lakosság gyógyszerellátását. A gyógyszerészi kamara azt reméli, hogy javul az intézmények pénzügyi helyzete, ez azért fontos, mert az elmúlt években több száz kispatika bezárt, jelenleg hatszáz veszteséges.

A nagykereskedők szövetsége úgy látja, a patikák nem a verseny, hanem az elértéktelenedett árrés miatt mennek tönkre. Megszabná az egyes patikák közötti távolságot, és legalább 30 millió forintos alaptőkéhez kötné az alapítást. A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Patikasors - Nem osztatlan a patikaliberalizációs moratórium meghirdetésének sikere

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva