Hírek

2010.06.26. 00:08

Portugál, brazil, spanyol és chilei továbbjutás

Kevesebb izgalmat hozott a csoportkör utolsó játéknapja, érvényesült a papírforma, túl sok gólt sem láthattunk.

as

Spanyolország - Chile

Győzelmi kényszer alatt játszottak a H-csoport esti rangadóján a spanyolok, nyerniük kellett a továbbjutáshoz a chileiek ellen. Meg is feleltek az elvárásoknak, bő félóra alatt Villa ragyogó megmozdulása és Iniesta okos gólja révén két góllal megléptek. Ezzel akár véget is érhetett volna a meccs, mert innen nem volt visszaút a dél-amerikai csapat számára. Azért sem, mert egyik játékosukat túl szigorúan ki is állították. Chile ugyan szépített, de ebben ki is merült a tudománya.

Azonban a végén a vereségnek is örülhettek a focistái, mert Svájc jóvoltából még így is folytathatják a vb-t. Spanyolország az utolsó félórában nagyon visszafogott volt, futballistái inkább tartogatták a labdát, minthogy támadtak volna.

Őrizték egygólos előnyüket, ám az eredmény az ellenfélnek is jó volt. Így hát eseménytelen és unalmas lett a második 45 perc, amit könnyen el lehet felejteni.

Svájc - Honduras

A csoport másik meccsének csak a svájciak számára volt tétje, győzelem esetén még reménykedhettek volna. Az viszont nem jött össze nekik. Ráadásul a chileiek szépítése után már két góllal kellett volna győzniük, viszont még eggyel sem tudtak.

Így Svájc is, Honduras is búcsúzott. Utóbbi ráadásul úgy, hogy a vb-n még egy árva gólt sem hozott össze.

Továbbjutott a H-csoportból: Spanyolország, Chile. A nyolcaddöntőben a spanyolok a portugálokkal, a chileiek a brazilokkal játszanak.

Elefántcsontpart - Észak-Korea

Az Elefántok - annak megfelelően, hogy csak kiütéses sikerrel  lett volna esélyük a továbbjutásra - óriási lendülettel kezdték a  mérkőzést, az első perctől teljesen saját kapujuk elé szegezték  riválisukat és az első negyedóra végén - egy-egy lesgól és kapufa  után - megszerezték a vezetést. A rohamok nem maradtak abba, a 20.  percben pedig már kétgólos előnyre tettek szert az afrikaiak,  akiknek így - a találkozó eleje alapján - felcsillant a nyolcaddöntő  reménye. Azonban a folytatásban szervezettebbé vált az észak-koreai alakulat, s bár helyzetek így is adódtak az Elefántok előtt, de csak kapufáig jutottak.


    
A folytatásban az afrikai gárda nem tudott akkora nyomást  gyakorolni ellenfelére, kissé beletörődött, hogy a szép búcsú maradt számára. A hajrában azért sikerült még egyszer bevennie ázsiai  riválisa kapuját, de ez a helyzetén már mit sem változtatott.

Portugália - Brazília

Az első félidőben mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, a  brazilok egyszer a kapufát is eltalálták, de nem tudtak gólt szerezni a tíz emberrel védekező portugálok ellen. Viszonylag sok volt a szabálytalanság mindkét oldalon, a labdabirtoklás és a kapura lövések szempontjából pedig a dél-amerikaiak voltak fölényben.

A szünet után nem sokat változott a játék képe, a csapatok  próbálkoztak ugyan, de valójában úgy tűnt, elégedettek a döntetlennel. Carlos Queiroz portugál szövetségi kapitány támadókat cserélt be a második játékrész folyamán, de Julio Cesar kapuját így sem sikerült bevenni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva