Hírek

2010.06.21. 20:18

Portugália futballfesztivált rendezett, a spanyolok javítottak

A portugálok 7-0-ra lépték le a népi Koreát, Chile Svájcot verte, a spanyol armada kiköszörülte a csorbát.

AS, H.L.

Spanyolország - Honduras 2-0

Bár a hétfő esti hír szerint eddig elégedett a vb-n szereplő bírók teljesítményével a nemzetközi szövetség játékvezetői  bizottságának elnöke, a japán Nisimura az első percekben nem adott meg egy jogos 11-est a spanyolok javára. Őket azonban ez nem törte le, még a legelején a Barcelona új szerzeménye, David Villa révén rúgtak egy zúgó kapufát. Ami akkor kimaradt, a 17. percben már bement, ki más, mint Villa lőtt több csel után nagy gólt.

A svájciaktól elszenvedett vereség miatt felpaprikázott ibériaiak ezután sem álltak le, a 40 millió eurót érő csatáruk (Villa ennyiért cserélt klubot) minden megmozdulása veszélyes volt. Támadó társa, Torres ugyan az első félidőben mindent kihagyott, de Villa a szünet után hamar bebiztosította a győzelmet, aztán bevághatta volna a harmadikat is, ám mellé helyezett egy büntetőt.

A kapura veszélytelen Honduras kellemes edzőpartnernek bizonyult Spanyolország számára, a spanyol futballisták nagyon élvezték a játékot. Ha jobban odafigyelnek, gólkülönbséget javíthattak volna. Ez a győzelem visszahozta Casillasék önbizalmát. Márpedig a jó folytatáshoz az is kell.

Portugália - Észak-Korea 7-0

A portugálok 1966-os góltermelésüket is túlszárnyalták, az akkor 5-3 helyett most 7-0-ra ütötték ki a Koreai NDK-t. Az ázsiai játékosok a második bekapott gólig tartották magukat, de akkor összetörtek. A portugálok hétgólos győzelme a kétezres évek második legfölényesebb világbajnoki sikere, a rekord a 2002-es Németország–Szaúd-Arábia 8-0.

Carlos Queiroz csapatában ezúttal nem az ünnepelt sztárok vitték a prímet, noha Cristiano Ronaldo két év után szerzett ismét gólt a válogatottban. Egyedül Tiago ért el két gólt, és az előkészítésben is jeleskedett. Rajta kívül nagyszerűen játszott Raul Meireles is. A portugál a fölényes győzelemmel szinte biztosan továbbjutnak a nyolcaddöntőbe.

Chile - Svájc 1-0

A H csoportban folytatódott a vb-tendencia: a dél-amerikaiaknak jobban megy, mint az európaiaknak. Ugyanakkor a svájciak aligha zárják a szívükbe a szaúdi bírót: megadott egy lesgyanús gólt, s túl szigorúan állította ki Behramit. A mérkőzésen a svájci válogatott vb-rekordot állított fel: 559 perc után kapott ismét gólt. (A korábbi csúcsot 1990-ben, 551 perccel az olaszok állították fel.)

A chileiek fölényben játszottak, sok helyzetük, volt de rengeteget hibáztak az utolsó passzoknál. Megnyerték a mérkőzést, de a csoportzáráskor hiányozhat néhány most kihagyott találat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva