Hírek

2010.06.26. 22:38

Sérültek, előállítások a chilei továbbjutás után

Hét sérültje volt a chilei labdarúgó-válogatott világbajnoki nyolcaddöntőbe jutását követően kibontakozó santiagói ünneplésnek.

forrás: MTI

Mintegy ötvenezer szurkoló a spanyolokkal lejátszott pénteki mérkőzést - melyen a korábban begyűjtött hat pontnak köszönhetően a 2-1-es vereség is 16 közé kerülést ért - a fővárosi Plaza Italia téren követte figyelemmel, amikor azonban a központi területet át kellett volna adni a forgalomnak, csetepaté alakult ki. Ekkor a környékre előzőleg kivezényelt 1400 rendőr kiürítette a teret.


    
A randalírozók közül 200-at előállítottak. Öt drukkert szúrófegyver sebesített meg, és két rendőr sem úszta meg sérülés nélkül az összecsapást. Országszerte további 188, magáról megfeledkezett drukkert kísértek be az őrszobákra. A válogatott két korábbi csoportmérkőzése, a hondurasiak és a svájciak elleni 1-0-s győzelem sem múlt el rendbontás nélkül Santiagóban. A chileiek hétfőn a brazilokkal játszanak a dél-afrikai torna negyeddöntőjébe jutásért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva