Hírek

2010.06.14. 16:39

Siemens: Lenyomjuk a GE-t

Peter Löscher, a Siemens vezére a Financial Times-nak nyilatkozva azt állította: cége utolérte amerikai riválisát, a General Electricet (GE) az iparági teljesítmény terén.

Financial Times - Világgazdaság Online

"Ha a tiszta kereskedelmi eredményeket tekintjük, kimondhatjuk, hogy a legtöbb téren utolértük vagy meg is haladtuk a GE teljesítményét"- mondta az üzleti lapnak a Siemens 52 éves vezérigazgatója, aki három éve vette át az elektronikai óriás irányítását.

Az októberrel kezdődő, utolsó félévben ugyan a GE ipari szektorból származó haszonkulcsa ugyan 16 százalékot tett ki a Siemens 12,9 százalékával szemben, de a német vállalat szerint a különbség csak az eltérő könyvelési módszerből adódik. Löscher ehhez hozzáteszi, hogy a két cég teljesítményének összemérésekor nem csak a puszta számokat, de a Siemens teljes működési pályáját figyelembe veszik. Löscher számára elégtételt jelenthet az is, hogy a Siemens jó eredményeket produkált az egészségipar terén, ami azt jelenti, hogy itt is kezdi utolérni amerikai riválisát, a GE-t.

A vezérigazgató minden ágazat tekintetében optimista és derűlátását megerősítik a legutóbbi, negyedéves adatok is. Eszerint a Siemens az előző év azonos időszakához képest 16 százalékkal, 2,1 milliárd euróra növelte üzemi eredményét. A hatékonyságnövelő intézkedések mellett a német óriáscég jelentősen csökkentette működési költségeit. A Siemens eredményeit pozitívan fogadták az elemzők, az HSBC szakértői úgy látják, a Siemens teljesítménye szinte nullára csökkenti a riválisok profitnövelési esélyeit.

A General Electric nem reagált a Siemens közlésére, de a cég annyit közölt: őrzik versenyképességüket az egészségügyi berendezések terén. A Financial Times hozzáteszi: szinte biztos, hogy Jeff Immelt, a GE vezére – aki egyben Löscher tisztelője is – szinte biztosan nem hagyja majd szó nélkül a rivális kihívását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva