Hírek

2010.06.25. 22:54

Spanyolország nehéz győzelemmel jutott tovább

Az Európa-bajnok Spanyolország 2-1-re legyőzte az eddig százszázalékos Chilét, de mindkét gárda nyolcaddöntőbe jutott a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság H csoportjából.

MTI

Az első félidő nagy részében fölényben futballozott Chile, a  spanyolok jószerivel egyetlen támadást sem tudtak vezetni, amely  eljutott volna a dél-amerikai gárda kapujáig. Chile sokkal  veszélyesebben futballozott, de nem sikerült előnyt szerezni, sőt,  Európa-bajnok riválisa egy nagy kapushiba után vezetést szerzett.  Ettől sem változott a játék képe, Chile támadott, Spanyolország  védekezett, majd váratlanul az első veszélyes kontrából növelte  előnyét az európai gárda, ráadásul ezzel együtt a rivális  létszámhátrányba került.


    
A folytatás egy szerencsés chilei góllal indult, de utána - vagy  éppen emiatt - mindkét csapat óvatosabb lett. A spanyolok ugyan  fölényben futballoztak, de komoly helyzetet alig sikerült  kialakítaniuk, míg az emberhátrány alaposan megfogta a  dél-amerikaiakat, akiknek ráadásul a svájci meccs eredményének  tudatában - a helvéteknek két gól kellett volna szerezniük a  továbbjutáshoz - megfelelt az egygólos vereség. Az eredmény így már  nem is változott a lefújásig.


        
Spanyolország-Chile 2-1 (2-0)

Pretoria, Loftus Versfeld, 41.958 néző, v.: Marco Rodriguez (mexikói)
gólszerzők: Villa (24.), Iniesta (37.), illetve Millar (47.)
sárga lap: Medel (15.), Ponce (19.), Estrada (21., 37.)
piros lap: Estrada (37.)
    
Spanyolország: Casillas - Ramos, Piqué, Puyol, Capdevilla - Xavi, Busquets, Xabi  Alonso (Martinez, 73.) - Iniesta, Torres (Fabregas, 55.), Villa
    
Chile: Bravo - Isla, Medel, Ponce, Jara - Vidal, Estrada, Gonzalez  (Parades, a szünetben) - Sanchez (Orellana, 65.), Valdivia (Millar,  a szünetben), Beausejor
    
24. perc: Xabi Alonso indította Torrest a bal oldalon, de a kapujából teljesen feleslegesen kifutó Bravo a Liverpool csatára elől elrúgta a labdát, amely így Villához került, aki 40 méterről ívelt az üresen tátongó kapuba (1-0).
    
37. perc: A bal oldalon felfutó Iniesta kapott kiváló passzt  Villától, majd 14 méterről a bal alsó sarokba csavart (2-0). A gól után a támadás közben a jobb oldalon Estrada rálépett Torres sarkára, ezért a játékvezető második sárga lappal kiállította a chilei játékost.

47. perc: Millar 17 méteres lövése megpattant Piquén, a labda így a balra induló Casillast megtévesztve a kapu jobb oldalába vágódott (2-1).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva