Hírek

2010.06.23. 10:46

Új szlovák kormánykoalíció: teljes az egyetértés

Megegyezett a programtézisekben Szlovákiában a négy jobbközép párt, amelyek közösen kívánnak kormányt alakítani – írja a pozsonyi Új Szó című napilap. A koalíció létrehozásáról az SDKÚ-DS, a KDH, az SaS és a Híd párt állapodott meg. A koalíciónak a 150 tagú parlamentben 79 képviselője van.

Világgazdaság Online

"Megállapodtunk a programtézisekben, amelyekkel a polgárok elé lépünk, s amelyek a jövőbeni kormányprogram alapját fogják képezni" - jelentette ki a majdnem tízórás tanácskozást követő sajtóértekezleten Iveta Radičová, az SDKÚ-DS kormányfőjelöltje.

A kiemelt feladatok közül megemlítette a közkiadások helyzetének javítását, Szlovákia eladósodásának megállítását, a korrupció és a kliensi rendszer elleni harcot, az igazságszolgáltatás reformját, a parlamenti képviselők mentelmi jogának szűkítését, a járulékok rendszerének átalakítását és az árvízkárok gyors helyreállítását.

A cikk itt folytatódik, lapozzon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva