Hírek

2010.06.23. 18:35

Utolsó percben harcolta ki a továbbjutást az Egyesült Államok

Landon Donovan 91. percben szerzett góljával az Egyesült Államok 1-0-ra legyőzte Algéria csapatát, s ezzel bejutott a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjébe.

MTI

A pretoriai összecsapáson az amerikaiak Donovan góljáig kiesésre álltak, a találat ugyanakkor nem csupán a 16 közé kerülést jelentette, hanem azt is, hogy a C csoport első helyén végeztek, s a D jelű négyes másodijával találkoznak majd a folytatásban. A második félidőben passzívan játszó Algéria egy ponttal, ám  rúgott gól nélkül zárta a tornát.

Élvezetes első félidőt játszott egymással a két csapat, mindkét  fél gólra törően futballozott, sok volt a kapura lövés, gólig azonban egyik fél sem jutott el, mert ugyan az amerikaiak egyszer betaláltak, a bíró - vitatható módon - les miatt nem adta meg Dempsey gólját.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Amerikai örömmámor
[/caption]
   
A második félidőben egyértelműen az amerikaiak játszottak  fölényben, ám az első játékrészhez hasonlóan egészen a meccs végéig minden helyzetüket kihagyták, a rendes játékidő letelte után azonban megszerezték a győztes gólt, ami a továbbjutást jelentette számukra.


   
Egyesült Államok-Algéria 1-0 (0-0)
 
Pretoria, Loftus Versfeld Stadion, 35.827 néző, v.: de Bleeckere  (belga)
    
gólszerző: Donovan (91.)
piros lap: Jahia (92.)
sárga lap: Altidore (62.), Beasley (90.), illetve Jebda (12.),  Jahia (76., 93.)
    
Egyesült Államok: Howard - Cherundolo, DeMerit, Bornstein (Beasley, 80.), Bocanegra -  Donovan, Bradley, Edu (Buddle, 64.), Dempsey - Altidore, Gomez  (Feilhaber, 46.)
    
Algéria
: Uhed Mbuli - Bugerra, Halisz, Jahia, Belhadzs - Kadir, Jebda, Lacen,  Ziani (Gediura, 69.) - Dzsebbur (Hezal, 65.), Matmur (Szajfi, 85.)

91. perc: egy gyors amerikai kontratámadás végén Donovan  passzolt jó ütemben a jobb oldalon elfutó Altidore-hoz, aki a kapu  elé lőtte a labdát, mely Mbuli kapusról középre kipattant, az érkező  Donovan pedig a jobb alsó sarokba lőtt (1-0).
    
93. perc: egy algériai szöglet után kifelé ítélt szabadrúgást a  játékvezető. Az afrikai együttes játékosai hevesen reklamáltak,  amiért Jahia sárgát kapott, s mivel ez a második volt neki a  meccsen, leküldte a pályáról de Bleeckere.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva