Hírek

2010.06.26. 11:59

Vona: a Jobbik felkavarta az állóvizet

Vona Gábor szerint a Jobbik az elmúlt két évben felkavarta a magyar politika állóvízét, a párt célja azonban, hogy a következő választáson már ne csupán átütő, hanem kormányzati erő legyen.

MTI

A pártelnök szombaton, a Jobbik hetedik, tisztújító kongresszusa előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta: az, hogy az MSZP június negyedikén Trianon-emléknapot tartott, mutatja a közélet megváltozásának irányát, s ez elsősorban a Jobbik megjelenésének eredménye. A Jobbik parlamenti munkáját következetesnek és konstruktívnak nevezte, kitérve arra, hogy szerinte az LMP bizonytalan társadalmi szervezetként, az MSZP pedig "hisztipártként" viselkedik az Országgyűlésben.

A Jobbik szombati kongresszusa új elnökséget választ és dönt a párt alapszabályának módosításáról. Az elnöki tisztségre Vona Gábor az egyetlen jelölt, a hat alelnöki pozícióra tizenketten kaptak elegendő számú jelölést.
 
Vona Gábor fenntartja jelölését, és továbbra is azt a négy politikust kívánja delegálni az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti, illetve nemzetbiztonsági bizottságába, akik az Alkotmányvédelmi Hivatal szakvéleménye szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. A Jobbik elnöke közölte: a nemzetbiztonsági bizottságnak kell döntenie arról, hogy Balla Gergő, Endrésik Zsolt, Schön Péter és Staudt Gábor megkezdheti-e a munkáját.
 
Staudt Gábor az MTI kérdésére közölte: mivel az átvilágítási folyamat lezárultáig is részt akarnak venni a nemzetbiztonsági bizottság munkájában, elutasító döntés esetén kezdeményezik, hogy egy C típusú átvilágításon már átesett képviselőjük, várhatóan Rubi Gergely tanácskozási joggal jelen lehessen a testület ülésein.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva