Hírek

2010.07.16. 11:26

A befektetők jobb híján aranyat vesznek

Az arany ára pénteken valamivel lejjebb kúszott, de továbbra is tartja magát az unciánkénti 1200 dollár feletti szinten.

Reuters - Világgazdaság Online

A forgalom visszafogott volt, mivel a befektetők "katalizátorokat" kerestek, hogy kitörjenek a közelmúltban kialakult szűk ártartományból. Az arany ára ugyanis május eleje óta 1 165 és 1 265 dollár közötti 100 dolláros tartományban ingadozott, amely tartomány az utóbbi két hétben leszűkült 30 dollárra, 1 190 és 1 220 dollár közé.

Az azonnali aranyat unciánként 1206,60 dollárért adták-vették hajnalban, míg tegnap New Yorkban záráskor az ár 1207,75 dollár volt.  Ronald Leung, a Hong Kong-i Cheong aranykereskedő cég igazgatója a Reutersnek elmondta: a befektetők nem tudják, hogy mit tegyenek az arany eladása után, mert valójában nem tudják a pénzüket más piacokba befektetni. Ezért még mindig bizonyos mennyiségű aranyat tartanak portfólióikban. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva